10.000ste bezoeker voor Herman Brood Experience

Herman Brood blijft voortleven in de harten van zijn fans. En ruim 16 jaar na zijn zelfverkozen dood interesseren ook nog altijd jongeren zich voor de voormalige rock and roll-junkieannex beeldend kunstenaar.

De nu 19-jarige Isabelle Bally, een studente die onlangs Havelte als woonplaats verruilde voor Utrecht, was een peuter, toen Herman Brood op 11 juni 2001 een einde aan zijn leven maakte door van het Amsterdamse Hilton Hotel te spelen.

Eerbetoon
Donderdagmiddag om 13.04 uur werd zij tot haar grote verrassing met taart en ballonnen ontvangen in de Herman Brood Experience, pal tegenover Museum De Fundatie in Zwolle. Als 10.000ste bezoeker van dit museale eerbetoon aan Nederlandse grootste popster. Wethouder René de Heer, die het bestuurlijke pad had geëffend en de Zwolse politiek wist te overtuigen van de aantrekkelijkheid van de HBE voor een stad als Zwolle, was  van de partij om Isabelle te feliciteren.

Ivo de Lange
Nadat twee eerdere opstartpogingen van Ivo de Lange, vriend van Brood, door de Zwolse politiek waren tenietgedaan, was de derde keer scheepsrecht. Officieel op 27 mei van dit jaar werden de deuren van de Herman Brood Experience geopend. De openingshandeling werd die dag verricht door voetbaljournalist en groot kenner van de naoorlogse muziek, Johan Derksen.

Back to top button