Abbott Zwolle zoekt 100 nieuwe mensen

100 extra vacatures in Zwolle door uitbreiding bij Abbott

Abbott breidt haar fabriek in Zwolle uit met een nieuwe productielijn en verpakkingslijn voor vloeibare medische voedingen. Daarnaast komt er een nieuw utility gebouw. Deze uitbreiding is nodig om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar op wetenschap gebaseerde voedingsproducten. Het levert 100 extra banen op in Zwolle.

De ontwerpfase is afgerond en de voorbereidingen voor het installeren van de apparatuur zijn inmiddels begonnen. De nieuwe productielijn zal in het voorjaar van 2021 operationeel zijn en zorgt voor een vergroting van de capaciteit voor toonaangevende vloeibare voedingsproducten. Als gevolg van de uitbreiding zijn er 100 extra mensen nodig in de fabriek, het werven van nieuwe collega’s start deze maand.

De fabriek in Zwolle produceert meer dan 180 verschillende voedingsproducten in verschillende verpakkingen en deze worden gedistribueerd naar landen binnen en buiten Europa.

Over de fabriek in Zwolle
In 1960 werd de fabriek in Zwolle als eerste Abbott fabriek in Nederland geopend. Hier worden zowel vloeibare voedingsproducten als producten in poedervorm geproduceerd en gedistribueerd naar landen over de hele wereld. In Nederland werken er circa 1800 medewerkers bij Abbott, er zijn vestigingen in Hoofddorp, Zwolle, Breda, Weesp, Heerlen, Olst, Veenendaal en Alkmaar.

Over Abbott
Abbott is wereldwijd een toonaangevend medisch bedrijf dat mensen helpt om meer uit het leven te halen in alle fasen van het leven. Ze bieden technologieën en producten op het gebied van diagnostiek, medische apparatuur, voeding en generieke medicijnen. In totaal werken er 107.000 mensen in meer dan 160 landen.

2 reacties

  1. Zal wel weer een feestje worden voor de gereformeerden van de Veluwe. Die worden binnengehaald met een contract. Zwollenaren mogen er jarenlang als uitzendkracht rondlopen zonder kans op een vast contract. Ik kan het weten want dat hebben ze mij ook geflikt.

  2. Truus Dijkstra - van Unen

    Het bedrijf waar mijn opa en mijn vader hebben gewerkt. Zelf heb ik bij de ” dames ” vakantiewerk gedaan. Mijn vader heeft de laatste uitbreiding meegemaakt en ook de heftrucks die onbemand rondrijden. Mooi en waardevol bedrijf. Heel veel succes met de voorbereidingen