104-jarige veteraan die Spaanse griep overleefde ook hersteld van corona

Een Amerikaanse veteraan uit de Tweede Wereldoorlog die de Spaanse griep in 1918 overleefde is nu ook hersteld van besmetting met Covid-19. William “Bill” Lapschies vierde woensdag zijn 104e verjaardag, 25 dagen nadat hij de eerste symptomen kreeg van het coronavirus.

Hij was een van de eerste twee patiënten die positief testte voor het virus in het Edward C. Allworth Veterans’ Home in Lebanon (Oregon), melden lokale media. ‘Best goed. Ik heb het overleefd’, vertelde Lapschies toen hem werd gevraagd hoe hij zich voelde toen hij weer naar buiten kwam. ‘Ik kan er weer een paar jaar tegenaan.’

‘Dit had heel makkelijk de andere kant op kunnen gaan’, vertelde zijn dokter Rob Richardson. ‘Er is niet zo veel wat we kunnen doen.’

Isolatie
Lapschies zat vanaf 5 maart in isolatie, nadat hij de symptomen voor Covid-19 kreeg. Drie dagen later kregen ook andere bewonere van het woonzorgcentrum kwalen die duidden op het coronavirus. Een van hen is inmiddels overleden.

De familie van William Lapschies verzamelde voor het zorgcentrum toen hij weer naar buiten kwam en vierde – op gepaste afstand – zijn 104e verjaardag.

Back to top button