120 woningen op locatie van Hanzebad

Op de locatie van het oude Hanzebad moeten 120 nieuwe woningen worden gebouwd, waarvan 50 sociale huurwoningen.

De ontwikkeling van de locatie moet een hoogstedelijke uitstraling hebben, staat er in plannen van de gemeente. Eerder werd er nog gesproken over zo’n 50 extra woningen, dat wordt nu meer dan verdubbeld.

Uitstraling
Volgens de gemeente heeft de locatie veel potentie voor nieuwe woningbouw. ‘Op de locatie van het voormalige Hanzebad is na sloop van het oude zwembad ruimte ontstaan voor nieuwbouw. Door de ligging kan de locatie interessant zijn voor een groot aantal (nieuwe) bewoners, waaronder huurders van sociale huurwoningen. De locatie kan bovendien een grote bijdrage leveren aan de gebiedsontwikkeling van Hanzeland, door niet alleen woningen te realiseren maar ook door te stimuleren dat het gebied echt een hoogstedelijke uitstraling krijgt, onder andere door een gemengd gebruik van de plinten door bijvoorbeeld commerciĆ«le of creatieve functies.’

Druk op woningmarkt
De gemeente is bezig met een versnellingsactie voor nieuwe sociale huurwoningen. De druk op die woningmarkt in Zwolle neemt toe, deels ook door de instroom van statushouders en de uitstroom van mensen die in trajecten voor begeleid wonen zaten.

[advpoll id=”61″ title=”Poll” width=”270″]

Back to top button