200 nieuwe woningen op plek voormalig Hanzebad

Op de plek van de voormalig Hanzebadlocatie komen straks 200 duurzame woningen, waarvan 50 sociale huurwoningen. De uitgangspunten hiervoor zijn samen met de omgeving opgesteld en heeft het college nu vastgesteld. Ontwikkelaars gaan de komende tijd met deze uitgangspunten aan de slag. 

De ambities voor deze plek zijn hoog als het gaat om kwaliteit en duurzaamheid, maar ook de samenwerking met de omgeving is een belangrijk punt in de komende aanbesteding. Want de opdracht aan de ontwikkelaar is niet alleen om de woningen te ontwerpen en te bouwen, maar ook om de ruimte erom heen en de route naar de monumentale spoorbrug aantrekkelijk en levendig in te richten. Deze bijzondere oude brug ligt nu nog wat verscholen, maar kan nog veel meer benut worden, bijvoorbeeld als wandelroute door het Zwolse centrum.

Aanbesteding dit najaar van start
De aanbesteding voor deze nieuwe woningen gaat dit najaar van start, maar wat betekent dat precies? In de aanbesteding vraagt de gemeente ontwikkelaars een plan (stedenbouwkundig ontwerp) te maken. Deze plannen worden beoordeeld door een selectiecommissie. De partij met het beste plan (die het meeste punten scoort bij de beoordeling) wint de aanbesteding en krijgt de mogelijkheid om de locatie van de gemeente te kopen en het plan te realiseren. Als alles volgens planning verloopt, is in de loop van 2021 het winnende plan bekend en kan de bouw in 2022 starten.

Back to top button