22% Zwollenaren kan rekeningen niet normaal betalen

Liefst 12.000 huishoudens in Zwolle hebben te maken met 3 of meer incassotrajecten bij 3 of meer schuldeisers. Dat is 22% van alle Zwolse huishoudens. Nog eens 17.000 huishoudens (31%) lopen risico op financiƫle problemen. Om aandacht te vragen voor armoede in Zwolle, organiseert Stichting Voor Elkaar Zwolle van 14 t/m 21 oktober de Week van de Armoede.

Voor Elkaar Zwolle organiseert in de Week van de Armoede diverse activiteiten en acties. Zo doen meerdere Zwolse basisscholen mee met een inzamelingsactie van producten, die bestemd zijn voor de Voedselbank. Op donderdag 18 oktober organiseert de stichting een inspiratieavond. Vanuit het project JobHulpMaatje vindt er een evenement voor werkzoekenden plaats, in samenwerking met de Stadkamer, ArboPositief en de GiftCity.

Armoede in Zwolle
Door allerlei redenen (bijvoorbeeld een laag inkomen, grote uitgaven, baanverlies of relatiebreuk) kan rondkomen moeilijk worden. ‘Trek bij zorgen of twijfels vooral aan de bel’, moedigt Henk Woertink van de stichting aan. ‘Hoe eerder je erbij bent, hoe beter. En dat is helemaal niet gek; je hoeft je niet te schamen. Geldzorgen komen vaker voor dan je denkt. Samen krijg je weer inzicht en vind je oplossingen!’

Er is veel armoede in Zwolle. Liefst 12.000 huishoudens hebben te maken met 3 of meer incassotrajecten bij 3 of meer schuldeisers. Dat is 22% van alle Zwolse huishoudens. Nog eens 17.000 huishoudens (31%) lopen risico op financiƫle problemen. Eerder werd al bekend dat liefst 3.000 kinderen in Zwolle opgroeien in armoede.

Back to top button