28 Zwollenaren liggen in ziekenhuis met besmetting corona

Er liggen 28 Zwollenaren in het ziekenhuis wegens besmetting met corona. Dat valt af te leiden uit de gegevens die het RIVM elke dag verspreid.

Het RIVM meldt nu ook dagelijks het aantal patiënten per stad dat in het ziekenhuis ligt wegens besmetting met Covid-19. Dat berekenen ze per 100.000 inwoners. Voor Zwolle betekent het werkelijke aantal op basis van die berekeningen dat er per 1 april 28 Zwollenaren zijn opgenomen.
Ook houdt het RIVM een epidemiologische rapport bij over de details van patiënten. Daaruit blijkt dat van alle gemelde patiënten de helft 65 jaar of ouder is. Tot nu toe zijn 5159 van de gemelde patiënten opgenomen in het ziekenhuis en 1173 overleden. De helft van de opgenomen patiënten is 70 jaar of ouder, bij de overleden patiënten was de helft 81 jaar of ouder.

Uit de nieuwe cijfers blijkt dat er nu ook één patiënt is overleden in de leeftijdscategorie 35-39 jaar. Hier zou sprake zijn geweest van onderliggende problematiek. Het aantal ziekenhuisopnames van patiënten in de leeftijdscategorie 0-4 jaar stijgt naar 25.
Opnieuw is duidelijk dat het aantal mannen oververtegenwoordigd zijn in de sterfgevallen ten opzicht van vrouwen, 61,5% tegen 38,5%.

Hieronder enkele tabellen uit het epidemiologische rapport:

Back to top button