5G van T-Mobile nu ook beschikbaar in Zwolle

Vanaf vandaag is het 5G-netwerk van T-Mobile Nederland ook in Zwolle beschikbaar. Inwoners en bedrijven van de gemeente krijgen in de komende dagen toegang tot de mogelijkheden die het 5G-netwerk biedt.

Zwolle beschikt binnen een aantal dagen over het T-Mobile 5G-netwerk. Daarmee stapt de stad, samen met het grootste gedeelte van de rest van Nederland, in een nieuwe fase van mobiel internet. Een ontwikkeling waar de afgelopen jaren veel over gesproken is. Eind 2020 moet het 5G-netwerk van T-Mobile landelijk dekkend zijn.

Slimmer en dynamischer
5G biedt mogelijkheden voor slimmere steden en dorpen (smart cities) in Nederland, waar alle inwoners, lokale ondernemers en organisaties profijt van kunnen hebben. Door veel gemeenten is daarom uitgekeken naar de mogelijkheden van smart cities. Bijvoorbeeld in de vorm van slimme verkeerslichten die zorgen voor een betere verkeersdoorstroming tijdens spitsuur en zo bijvoorbeeld ambulances en politie helpen sneller op locatie te zijn. Slimme toepassingen in de verkeerslichten zorgen ervoor dat de weg zoveel mogelijk vrij is voor de hulpverleners. In drukke steden die logistieke problemen ervaren met parkeren en files, kunnen slimme sensoren helpen de infrastructuur te verbeteren.

Lokale economie Zwolle
Leon Toet, Directeur Zakelijke Markt: ‘Optimale connectiviteit is onmisbaar in de gedigitaliseerde samenleving. Ook voor de lokale economie in Zwolle. Het nieuwe 5G-netwerk ondersteunt Internet of Things en andere digitale technologie├źn. Dat biedt nieuwe kansen voor startups, bedrijven, scholen en overheidsorganisaties. We nodigen hen dan ook van harte uit samen met ons te ontdekken welke innovaties en technologie├źn voor hen kunnen werken om een volgende stap naar de toekomst te maken. De mogelijkheden voor ondernemers in Zwolle zijn eindeloos.’

Toegang tot 5G
In de komende dagen krijgen klanten met een T-Mobile Unlimited en Unlimited Plus abonnement en een geschikt 5G-toestel automatisch toegang tot het 5G-netwerk van T-Mobile. Gebruikers met een T-Mobile Go abonnement zonder Unlimited, kunnen dan 5G-toegang als optie toevoegen aan hun abonnement. Het nieuwe netwerk biedt ondernemers mogelijkheden voor nieuwe innovatieve en laagdrempelige IoT-toepassingen.

Back to top button