700 nieuwe woningen op Noordereiland, Zwolle krijgt 2,1 miljoen euro

De Zwolse aanvraag voor de woningbouwimpuls (WBI) voor het Noordereiland, onderdeel van de gebiedsontwikkeling Noorderkwartier, is succesvol geweest. Vandaag (donderdag) werd bekend dat het Rijk hiervoor een bijdrage van 2,1 miljoen euro heeft toegekend. 

De WBI is een subsidieregeling van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties (BZK) die bedoeld is om de bouw van woningen te versnellen en meer betaalbare woningen te bouwen in een kwalitatief goede leefomgeving. Het Rijk stimuleert met de WBI de woningbouw op de plek van parkeergarage Noordereiland en helpt Zwolle bij het realiseren van nieuwe betaalbare woningen in het Noorderkwartier.

‘Het stelt ons in staat om hier in het Stadshart de komende jaren 700 woningen te realiseren voor diverse doelgroepen.’

Wethouder Stadshart Monique Schuttenbeld: ‘Ik ben heel blij met deze toekenning, het is een belangrijke stap richting het verwezenlijken van een gevarieerd en betaalbaar woonaanbod voor onze stad. Het woningtekort is – ook in Zwolle – nijpend en het Rijk stimuleert met de WBI woningbouw in deze gebiedsontwikkeling. Het stelt ons in staat om hier in het Stadshart de komende jaren 700 woningen te realiseren voor diverse doelgroepen. Samen met alle betrokken partijen kijken we uit naar de verdere ontwikkeling van het Noorderkwartier tot een levendige en dynamische wijk waar mensen met plezier wonen, werken en leven.’

Back to top button