83-jarige Zwollenaar betrapt inbrekers

Twee (nog) onbekende mannen hebben in de nacht van dinsdag 5 op woensdag 6 juli ingebroken bij twee woningen aan de Hemsterhuislaan in Berkum.

Ze kwamen binnen door sleutelkastjes te forceren en die sleutels te gebruiken. In één van de woningen werden de inbrekers betrapt door de 83-jarige bewoner. Hij is ontzettend geschrokken maar gelukkig ongedeerd gebleven. De daders zijn er vandoor gegaan met spullen.
Rond 2.45 uur kwam een melding binnen van inbraak. Ter plaatse bleek dat er een aantal sleutelkastjes waren geforceerd. De daders waren met de sleutels bij twee woningen naar binnen gegaan. In beide woningen waren de bewoners aanwezig. Eén van hen werd wakker en betrapte de mannen. Nadat zij spullen hadden gepakt gingen ze er vandoor. Het is nog onbekend wat er is weggenomen.

Getuigenoproep
De politie is een onderzoek gestart en vraagt eventuele getuigen om zich te melden. Er is een signalement van de twee verdachten bekend. De ene man is waarschijnlijk ongeveer 30 jaar oud, is 1.80 meter lang en droeg donkere kleding. De tweede man is rond de 30 jaar oud, ongeveer 1.70 meter lang en hij droeg een bril en donkere kleding. Hebt u rond 2.45 uur iets verdachts gezien in de omgeving van de Hemsterhuislaan? Bel de politie via 0900-8844.

Back to top button