84-jarige vrouw beroofd in Zwolle, politie zoekt getuigen

Op vrijdagmorgen 7 september is een 84-jarige vrouw uit Zwolle op de Meervalkolk beroofd van haar portemonnee. De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen.

De vrouw had boodschappen gedaan en liep tussen 09.30 en 10.00 uur vanaf de supermarkt aan de Forelkolk naar de Meervalkolk. Daar werd ze plotseling aangesproken door een Engels sprekende man en vrouw die even daarvoor, voor haar in de rij bij de supermarkt hadden gestaan. Direct daarop pakte de man de portemonnee uit de jaszak van de vrouw. Vervolgens kreeg ze een duw waardoor ze kwam te vallen. De twee zijn weggelopen en in een lichtgrijze auto met vermoedelijk een buitenlands kenteken weggereden. De politie is een onderzoek gestart en heeft onder andere een Burgernetmelding verstuurd. Helaas leverde dat geen resultaat op. De politie is op zoek naar getuigen van de beroving.

Signalement man:
– licht getint
– kalend met aan de zijkanten donker haar
– 40 a 50 jaar
– normaal postuur
– grijze of groene jas met capuchon
– lichte broek
– donkere schoenen

Signalement vrouw:
– donker halflang haar
– in de supermarkt droeg ze een donker baseballpetje (mogelijk had ze die later niet meer op)
– 30 a 40 jaar oud
– slank postuur
– donker jasje
– lichte broek
– donkere open schoenen (sandalen)

Personen die vrijdagochtend iets hebben gezien in de omgeving Forelkolk/Meervalkolk dat met de zaak te maken kan hebben of die aanslaan op de signalementen, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Zwolle via telefoonnummer 0900-8844.

Back to top button