Aa-landen krijgt 40-meter hoge zendmast in achtertuin

Een onafhankelijke adviescommissie vindt dat de gemeente Zwolle onzorgvuldig heeft gehandeld in de procedure om een 40-meter hoge zendmast in de Aa-landen te plaatsen. Niettemin wordt de mast ‘gewoon’ geplaatst, ondanks vele bezwaren van de buurtbewoners.

Om de telecommunicatie in de Zwolse wijk Aa-landen op niveau te houden kan een antennemast geplaatst worden in het park aan de Maaslaan. Burgemeester en wethouders volgen het advies van de onafhankelijke commissie die de bezwaren beoordeeld heeft tegen de plaatsing van de mast door T-Mobile. Bewoners van de buurt waren eerder op een emotionele inspraakavond niet te spreken over de plannen van de gemeente.

Eerder vond ook de gemeenteraad al dat het college onzorgvuldig heeft gehandeld in het proces over de torenhoge zendmast in het park, vlakbij de bebouwde kom in de Aa-landen. En dus moest het college haar huiswerk over maken. Nu heeft een adviescommissie (van de gemeente) bepaald dat de antennemast gewoon in het groengebied tussen de huizen geplaatst kan worden. Volgens de commissie zijn er geen redenen om de mast hier niet te vergunnen.

Onzorgvuldig gehandeld
De adviescommissie geeft wel aan dat de gemeente in bepaalde fases van de procedure over de mast onzorgvuldig is geweest. De procedure die de gemeente heeft vastgesteld om voorzieningen zoals een zendmast te plaatsen is niet helemaal gevolgd.

Back to top button