Aandacht voor omstreden kunstroute in Zwolle

SBS6 gaat aandacht besteden aan het verspillen van belastinggeld aan de kunstroute van het station naar het centrum in Zwolle. Dat project kostte een half miljoen euro.

In een nieuw programma wil de omroep laten zien waar in Nederland belastinggeld is verspild met idiote projecten. De Zwolse kunstroute is een van de onderwerpen die aan bod zal komen.

Eerder uitte de bekende Zwolse kunstenaar Ronald A. Westerhuis al vernietigende kritiek op het project dat liefst 500.000 euro kostte. ‘De kunstroute van een half miljoen euro is een drama. Dat kun je de kunstenaars niet kwalijk nemen, maar wel de Zwolse bestuurders en vooral de kunstcommissie uit de stad. Zij hebben de laatste jaren al gigantisch veel geld verspild. Ook mijn naam gooien ze met al die mislukte projecten te grabbel. Als ik me voorstel als kunstenaar, denken mensen door dit soort idioterie al snel: daar heb je er weer zo een.’

Het kunstwerk is gemaakt met het idee om bezoekers van het station naar het centrum te begeleiden, maar dat bleek in de praktijk toch iets lastiger dan het was. Het nieuwe programma is vanaf 10 mei te zien op SBS6.

Kunstroute Zwolle
Foto: Frank van Hienen, http://www.frankvanhienen-fotografie.nl/

Back to top button