Aanhoudingen bij drugspand in Assendorp

Op donderdag 9 juni zijn in en in de omgeving van een woning aan de Van Ittersumstraat zes personen aangehouden op verdenking van handel in of bezit van drugs.

Een 32-jarige man uit Zwolle is voor nader onderzoek ingesloten. Hij wordt verdacht van handel in hard- en softdrugs. Vijf jongeren, variƫrend in leeftijd van 13 tot 16 jaar en afkomstig uit Zwolle en Wezep, werden aangehouden op verdenking van bezit van softdrugs. Zij zijn alle vijf na verhoor heengezonden.

Naar aanleiding van diverse signalen over mogelijke drugshandel vanuit het pand aan de Van Ittersumstraat werd door de politie een onderzoek ingesteld. Dit onderzoek resulteerde in de actie die donderdagmiddag 9 juni werd gehouden. Gezien werd dat diverse jongeren korte tijd in de woning aanwezig waren. Na het verlaten van de woning werden zij op enige afstand aangehouden op verdenking van bezit van softdrugs. Daarbij werden in twee gevallen xtc-pillen en wiet aangetroffen. Vervolgens werd de woning bezocht en de bewoner aangehouden. In de woningen werden diverse soorten hard- en softdrugs aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen.

Back to top button