Aantal besmettingen in Zwolle stijgt weer, van 10 naar 18

Het aantal nieuwe coronabesmettingen in Zwolle is de afgelopen week gestegen naar 18. Dat blijkt uit de laatste update die het RIVM dinsdagmiddag heeft gegeven. Vorige week waren er nog tien nieuwe personen positief getest in Zwolle, de week dáárvoor vier.

Het aantal besmettingen in de regio blijft beperkt: Kampen (6), Zwartewaterland (2), Dalfsen (1), Hattem (0), Heerde (2), Dalfsen (1) en Raalte (3).

Er werden de afgelopen week in totaal 4.013 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op COVID-19 in Nederland. Dit aantal nieuwe vastgestelde besmettingen is ongeveer gelijk als vorige week. Het aantal ziekenhuisopnames en overlijdens is gestegen.

Provincies
Er zijn grote regionale verschillen in het aantal meldingen. De meeste meldingen van nieuwe vastgestelde besmettingen komt uit de provincie Zuid-Holland. Daarna komen de meeste meldingen uit de provincies Noord-Holland en Noord-Brabant. Binnen Noord-Brabant komen de meeste meldingen uit het westen van deze provincie. Per aantal inwoners is ook het aantal meldingen in de provincies Utrecht en Flevoland hoger dan vorige week.

Leeftijdsgroepen
In alle leeftijdsgroepen is een stijging van het aantal meldingen te zien in de afgelopen weken. Het hoogste aantal meldingen per 100.000 inwoners zien we in de leeftijdsgroep van 20 tot 29 jaar.

Back to top button