maandag , 2 oktober 2023

Aantal besmettingen loopt opeens fors op, ook in regio Zwolle

Het RIVM meldt vandaag dat er in één dag 925 nieuwe besmettingen met het coronavirus in Nederland zijn. Dat is het hoogste aantal sinds 19 april.

In Zwolle zijn er in de laatste 24 uur vijf nieuwe personen positief getest op het coronavirus COVID-19.  Tijdens de laatste wekelijkse update (dinsdag) stond de teller van nieuwe besmettingen in Zwolle in de laatste twee weken op 17. De regio Zwolle (IJsselland) noteerde vandaag de grootste stijging in een dag sinds half april: 17, van wie er dus 5 uit Zwolle zelf komen.

Westen
De meeste nieuwe gevallen komen nog steeds uit het Westen. In de regio Haaglanden werden er van zaterdagochtend tot zondagochtend 184 mensen positief getest. Ook Amsterdam-Amstelland (149) en Rotterdam-Rijnmond (115) zijn brandhaarden in Nederland. Meer dan de helft (53%) van de nieuwe besmettingen komt voor in de leeftijdscategorie 20-40 jaar.

Ziekenhuizen
Er liggen op dit moment 138 coronapatiënten in het ziekenhuis, ook dat is een stijging sinds de laatste meting op woensdag. Toen lagen er 122 mensen met corona in het hospitaal.