Aantal besmettingen stijgt toch weer in Nederland: 11.141 in één dag

In de dagelijkse update meldt het RIVM dat er in de laatste 24 uur 11.141 nieuwe coronabesmettingen zijn gemeld. Dat zijn er 865 méér dan gisteren.

Niettemin ziet het RIVM de afvlakking van het aantal besmettingen voortzetten. Het hogere aantal zou deels verklaarbaar zijn door besmettingen die eerder wegens ict-problemen niet zijn meegerekend en door meer testen.

Ziekenhuis en ic
Ziekenhuisopnames en ic-opnames lopen wel terug vergeleken met een dag eerder. Er zijn 250 nieuwe patiënten opgenomen op de verpleegafdelingen in het ziekenhuis, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat zijn 19 nieuwe opnames minder dan gisteren. Op de intensive care werden 37 nieuwe patiënten opgenomen, bijna allemaal doorgestroomd vanaf de verpleegafdelingen. Dat zijn 10 nieuwe opnames minder dan gisteren.

Overlijdens
Het aantal overlijdens wegens COVID-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt, is wel hard gestegen. Bij het RIVM zijn 87 overleden covid-patiënten gemeld. Gisteren werden nog 62 doden gemeld. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 54 doden per dag, tegen 37 doden per dag een week eerder.

Back to top button