Aanval op Swollwacht en GroenLinks geopend

Zowel Swollwacht als GroenLinks waren de jaren vóór de gemeenteraadsverkiezingen duidelijk: er wordt geen cent op het sociaal domein bezuinigd in Zwolle. En zie nu: nadat beide partijen de verkiezingen wonnen en met wethouders in het College zitten, gaan ze miljoenen snijden in de zorg, een idee van GroenLinks-wethouder Klaas Sloots. De SP heeft de aanval op beide partijen geopend met de campagne ‘Hun bezuinigingen, uw zorg’.

Met de publiekscampagne wil de SP mensen oproepen Swollwacht en GroenLinks te wijzen op hun verkiezingsbeloften. Vandaag trapt de SP de campagne af met een advertentie in De Swollenaer en advertenties op sociale media.

William Dogger Swollwacht
Swollwacht-wethouder William Dogger wás altijd duidelijk naar zijn kiezers: ‘Níét bezuinigen op de zorg in Zwolle.’

De vorige raadsperiode trokken SP, GroenLinks en Swollwacht altijd samen op tegen de bezuinigingsdrift van het vorige college. De boodschap is altijd geweest dat iedereen die zorg nodig heeft, ook goede zorg moet krijgen. Dit werd door deze partijen ook in verkiezingstijd verkondigt en in het spoeddebat over de tekorten op de zorg vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen. Nu ligt er een voorstel om miljoenen te bezuinigen, de vrijheid zelf een aanbieder te kiezen in te perken en zorg te verschuiven van professionals naar mantelzorgers en vrijwilligers. 

Ook de huidige Swollwacht-fractievoorzitter Silvia Bruggenkamp stemde eerder altijd tégen bezuinigingen in de zorg. Wat gaat zij op 5 maart doen?

SP-fractievoorzitter Brammert Geerling: ‘De gemeenteraadsverkiezingen hebben vooral door de enorme winst van GroenLinks en Swollwacht voor een politieke aardverschuiving gezorgd. Nu deze partijen in het college zitten zou je verwachten dat dit ook voelbaar is, maar daar merk je niks van. Op het gebied van zorg en armoedebestrijding lopen ze slaafs achter de ChristenUnie en VVD aan die hier al jaren het mes inzetten. 18.612 mensen hebben vorig jaar op GroenLinks en Swollwacht gestemd. Ik roep deze mensen op de partijen waar zij op hebben gestemt te herinneren aan hun verkiezingsbeloften. Elke Zwollenaar moet de zorg krijgen die hij of zij nodig heeft.’

De gemeenteraad spreekt dinsdag 5 maart in een informatieronde over de voorgestelde bezuinigingen.

Een reactie

  1. Er zijn helemaal geen of nauwelijks bezuinigingen nodig, kijk naar de verspilling van hulpmiddelen die krijg je thuis en mag je gebruiken en houden doorgeven naar een volgende die hem nodig heeft kan en mag niet. Dat er meer gebruik gemaakt wordt van zorg is ook dat de swt meer en makkelijker gevonden wordt. Vrijheid in keuze zorgaanbieder is een recht en voor de gemeente een plicht om te geven. Heren en dames politici denk aub na ooit krijgt u er zelf mee te maken en dan denkt u terug

Back to top button