Aanwijzingen voor drugshandel bij winkelcentrum Stadshagen

Winkelcentrum StadshagenIn het beheersplan om de problemen rond het winkelcentrum in Stadshagen op te lossen, meldt de gemeente dat er ook aanwijzingen zijn voor drugshandel.

Om de overlast van jongeren in en rondom het winkelcentrum in Stadshagen tegen te gaan heeft de gemeente een beheersplan opgesteld. Daarin staat dat het een feit is dat de problematiek nog 10 à 15 jaar zal aanhouden. De prognose is dat de bevolkingsgroep 12 tot 17 jarigen in Stadshagen van 2014 tot 2025 stijgt van circa 1.700 naar 2.700 jongeren.

In het beheersplan staat een tiental overlast gevende situaties:

  1. Gebruik en misbruik van de parkeergarages (zowel onder het winkelcentrum als het Bewegingshuis) in zijn algemeen.
  2. Skaten in de Wade, op de roltrappen en parkeergarage van het winkelcentrum.
  3. ‘Geraas’ met auto’s en scooters over zowel de Werkerlaan als de Belvédèrelaan.
  4. Geluidsoverlast (geschreeuw o.a. van individuen) in zijn algemeen en specifiek in De Wade (klankkast tussen hoogbouw).
  5. Groepen die rondhangen bij Dienstencentrum Werkeren, waardoor veel lawaai, rotzooi, overlast en intimiderend gedrag bij stenen zitbanken (kop Werkeren) en bij de entree van verzorgingshuis Werkeren (onder afdakje).
  6. Groepen die rondhangen in de Wade, waardoor veel lawaai, rotzooi, overlast en intimiderend gedrag bij zitbank achter de roltrap en op de glasopbouw van de roltrapoverkapping (jongeren klimmen hierop).
  7. Verder nog specifieke overlast in de Wade van voetballende jongeren en jongeren die rotzooi tegen de ramen van de appartementen gooien.
  8. Groepen die rondhangen bij de fietsenstalling en het bushokje aan de Belvédèrelaan.
  9. In zijn algemeen nog overlast van de rotzooi die wordt achtergelaten in het Twistvlietpark en specifiek in het midden van het park bij de betonnen banken.
  10. Verder rijst de vraag of er rondom het Dienstencentrum Werkeren verdovende middelen gebruikt, dan wel verhandeld worden?

Met een aantal maatregelen probeert de gemeente samen met partners de overlast de komende jaren terug te dringen. Kijk hier voor het complete beheersplan.

Back to top button