Abbott begint derde test voor detectie antilichamen COVID-19

Het bedrijf Abbott, met ook een vestiging in Zwolle, heeft vandaag de lancering aangekondigd van zijn derde COVID-19-test, een bloedtest voor de detectie van antilichamen die identificeert of een persoon het nieuwe coronavirus (COVID-19) heeft gehad.

Testen met antilichamen zijn een belangrijke volgende stap om te bepalen of iemand eerder is ge├»nfecteerd, zegt het bedrijf in een persbericht. ‘Het geeft meer inzicht in het virus, inclusief hoe lang antilichamen in het lichaam blijven en of ze immuniteit bieden. Dit soort kennis kan de ontwikkeling van behandelingen en vaccins helpen ondersteunen.’

Amerikaanse klanten
Abbott breidt zijn productie aanzienlijk uit voor het testen van antilichamen en verwacht deze week bijna 1 miljoen tests te verzenden naar Amerikaanse klanten, en zal in april in totaal 4 miljoen tests verzenden. Het bedrijf voert in juni en daarna meer dan 20 miljoen tests uit in de Verenigde Staten.

Uitbreiding Zwolle
Abbott heeft in Zwolle een vestiging aan de Rieteweg. Abbott produceert daar babyvoeding, kindervoeding, voeding voor volwassenen en sondevoeding. In februari van dit jaar werd nog bekend dat het bedrijf, dat zestig jaar in Zwolle zit, flink gaat uitbreiden en 100 extra werknemers nodig heeft.

Back to top button