Achmea weg uit Zwolle

Achmea sluit vestiging in Zwolle

Achmea gaat de deuren van haar vestiging in Zwolle sluiten. Ze gaat haar werkzaamheden de komende vier jaar concentreren op vijf kernlocaties: Apeldoorn, Leeuwarden, Leiden, Tilburg en Zeist.

Bij de verhuisplannen gaan geen extra banen verloren, maar de 900 werknemers in Zwolle moeten voortaan wel naar Apeldoorn. Met de concentratie van kantoren realiseert Achmea jaarlijks een forse kostenbesparing. Het betreft een voorgenomen besluit, dat inmiddels is voorgelegd aan de centrale ondernemingsraad.

Willem van Duin, voorzitter van de Raad van Bestuur van Achmea, licht het besluit toe: ‘Ik begrijp goed dat het veranderen van werklocatie impactvol kan zijn voor onze medewerkers. Het is echter onvermijdelijk dat we deze stap zetten. De daling van het aantal medewerkers zet door. Daarnaast werken onze mensen steeds flexibeler samen, op wisselende locaties en in wisselende teams. Denk aan nieuwe werkvormen als Agile/Scrum, die om een ander soort ruimte vragen. Daardoor hebben we steeds minder traditionele kantoorruimte nodig. Wat we uitgeven aan huisvesting kunnen we niet uitgeven aan andere zaken, zoals de dienst-verlening aan onze klanten. Daarom pakken we nu door, maar we voeren de verhuizingen wel zo uit, dat de gevolgen voor onze medewerkers zoveel mogelijk worden beperkt.’