Acht nieuwe besmettingen in Zwolle

In Zwolle zijn sinds gisteren acht mensen positief getest op het coronavirus. Het is de sterkste stijging sinds de uitbraak van het virus. Het totaal aantal (geteste) besmettingen in de stad is nu 18. 

Waarschijnlijk ligt het aantal veel hoger, omdat niet iedereen met klachten nog wordt getest. In onze regio zijn 17 nieuwe besmettingen met het coronavirus COVID-19 vastgesteld, meldt GGD IJsselland. Daarmee komt het totaal aantal bevestigde patiënten in de regio IJsselland op 45.

Sinds gisteren zijn in heel Nederland 346 mensen positief getest op COVID-19, de ziekte die veroorzaakt wordt door het nieuwe coronavirus. Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen op 2051. Onder hen zijn 485 mensen die in de zorg werken; zij worden vaker dan andere groepen getest.

15 patiënten sinds gisteren overleden
15 patiënten zijn sinds de vorige update overleden aan COVID-19. In totaal zijn er nu 58 mensen overleden aan de ziekte. De leeftijd van de overledenen ligt tussen 63 en 95 jaar. In totaal zijn 408 patiënten opgenomen (geweest) in een ziekenhuis.
De meeste positief geteste mensen wonen in de provincie Noord Brabant, namelijk 759 personen. Daarna zijn de meeste positief geteste mensen gemeld in Limburg (265) en Zuid Holland (241).

Back to top button