Actiegroep gaat demonstreren tijdens intocht Sinterklaas

De actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) komt naar Zwolle om op 17 november op het Rodetorenplein te demonstreren tijdens de intocht van Sinterklaas. Dat heeft de groep vandaag meegedeeld.

Volgens Kick Out Zwarte Piet worden er afspraken gemaakt met de burgemeester en de politie in Zwolle. Het protest zou van 13.00 uur tot 16.00 plaatsvinden op het Rodetorenplein. De actiegroep roept zelf op tot een vreedzaam protest. ‘KZOP is niet uit op geweld, rellen of andere vormen van protest die onnodige provocatie en agressie teweeg kunnen brengen’, staat er in een persbericht. ‘Met de burgemeester en politie worden afspraken gemaakt om het protest veilig te laten verlopen en om de demonstranten te beschermen tegen eventuele intolerantie van omstanders’.

Statement
De actiegroep zegt in Zwolle een statement te willen maken. ‘Wij doen een beroep op alle mensen in Zwolle om op zaterdag 17 november aanwezig te zijn tijdens de jaarlijkse Sinterklaasintocht om een statement te maken voor een inclusief Sinterklaasfeest en een samenleving zonder racisme!’ Ook in 17 andere gemeentes heeft Kick Out Zwarte Piet demonstraties gepland voor 17 en 18 november.

Voor de demonstratie in Zwolle heeft de actiegroep inmiddels in Facebook-pagina aangemaakt.

Reacties

 1. Zwarte Piet is zwart van kadootjes brengen door de schoorsteen! Heeft nix met racisme van doen.
  Alle Zwollenaren oproepen als zwarte Piet te komen! Dan heb je een statement!

 2. “We komen niet om te provoceren of iets dergelijks..”
  Ik kan het niet helpen maar er gaat toch echt iets militants van uit.

 3. De gemeenteraad hier incl.burgemeester zijn hier in de stad echt bangerikken,durven niks en zijn nooit t ebereiken als er iets belangrijks gebeurt alleen als ze er zelf goed op staan.Dus nu ook weer heel sociaal doen denken ze,maar ondertussen een kinderfeest verzieken!Hoe haal je het in je hoofd om op de zelfde plek als de aankomst een demonstratie te houden?Wat doet dat met onze kinderen!! geef deze kleine groep toch geen aandacht!hoe meer aandacht hoe slechter,laat onze tradieties lekker blijven zoals ze zijn!

 4. Het is een kinderfeestje..
  Die mensen die willen gaan demonstreren/acties voeren zijn niet goed bij hun hoofd!

  Ik vind dat onze burger vader hiertegen moet optreden!

  1. En zo is het !!!!! Het land afreizen naar plaatsen waar ouders met de peuters en kleuters op de arm staan bij de intocht van Sinterklaas, waar die kleintjes al dagenlang naar uitkijken, om daar eens eventjes de boel op z’n kop te zetten…… wat zijn dat voor halve zolen ? Waarschijnlijk geen jonge ouders maar relschoppers die elke zaterdag wel ergens gaan lopen “demonstreren” …… gewoon de bekende beroepsdemonstranten die je al jarenlang overal ziet !

 5. zakjes met zwarte verf bommen klaar zetten op dat ze ook gratis snoep goed krijgen want ook zij worden door de sint verwent ipv de roe zwarte verf bommetjes van zwarte piet

 6. Het is te gek voor woorden. Dit is een kinderfeest waar mensen met hun kinderen naartoe gaan. Die hier alweer heel lang naar uitgekeken hebben. Hier horen geen actievoerders bij te zijn! Ze moeten zich schamen! En de gemeente en politie ook door die mensen bescherming te bieden! Geef ze voorál een podium! Applaus!

 7. Die burgemeester weet niet wat hij binnenhaalt. Laat ze demonstreren ergens op de vlakte op een andere dag. NIET tussen de KINDEREN!

  1. En hier is alles mee gezegd !! NIET tussen de kinderen, zijn we nou helemaal van de pot gerukt om zoiets toe te staan ? Hulde aan de burgemeester die hier een stokje voor heeft gestoken !!

Back to top button