Actievoerders hangen Palestijnse vlag aan Peperbus

Actievoeders hebben vandaag (zaterdag) een Palestijnse vlag aan de Peperbus gehangen. Ze willen daarmee ‘de stilte omtrent de genocide in Palestina doorbreken’.

Het is de actievoerders een doorn in het oog dat de gemeente Zwolle ‘oorverdovend stil’ is over de ‘humanitaire ramp’ die plaatsvindt in Gaza, schrijven ze in een verklaring. ‘In Zwolle blijft het ondertussen oorverdovend stil. Op het nippertje na werd voorkomen dat een Israëlische vlag werd gehesen na 7 oktober. De gemeente weigert nog steeds openlijk steun te betuigen aan de Palestijnse bevolking, ondanks het verzoek van Zwolse Palestijnen en andere betrokkenen om dit te doen tijdens de gemeenteraadsvergadering van 18 december. Dit terwijl de gemeente Zwolle bij de invasie van Oekraïne binnen 1 dag haar steun betuigde aan Oekraïne en haar inwoners!

Waarom wil de gemeente Zwolle wel steun betuigen wanneer slachtoffers wit zijn en niet wanneer het om mensen van kleur gaat? Wij vragen de Gemeente om steun te betuigen aan de vele Palestijnse slachtoffers.

De actievoerder verwijt de gemeente Zwolle racistisch denken. ‘Wij vragen de gemeente Zwolle om per direct te stoppen met meten met twee maten, dat voortkomt uit racistisch denken en doen. Waarom wil de gemeente Zwolle wel steun betuigen wanneer slachtoffers wit zijn en niet wanneer het om mensen van kleur gaat? Wij vragen de Gemeente om steun te betuigen aan de vele Palestijnse slachtoffers.

Back to top button