‘Afwezigheid Frans Bauer niets te maken met geluidsnormen’

De afwezigheid van Frans Bauer op het Zwolse Stratenfestival heeft niets te maken met de geluidsnormen die naar beneden waren bijgesteld, laat zijn management weten.

De zanger reageert op een bericht in de Stentor waarin stond dat hij niet aanwezig was, omdat Bauer weigerde op te treden wegens een geluidsnorm die niet boven de 76 Db mocht komen. ‘Wij hebben contact opgenomen met de organisatie van dit evenement om te achterhalen hoe het kan dat dit bericht naar buiten is gekomen en het blijkt een kwestie van miscommunicatie te zijn geweest’, zegt het management van de zanger.
‘Er is inderdaad contact geweest tussen ons en RadioNL over de mogelijkheden voor Frans Bauer tijdens de RadioNL Zomertoer, die ook plaats vond tijdens het festival in Zwolle, maar een optreden deze dag bleek helaas niet mogelijk. Dit had niets met de geluidsnormen te maken, want daar was toen nog geen sprake van. Naar nu blijkt heeft RadioNL naar de organisatie de opmerking gemaakt dat deze geluidsnorm ‘Frans Bauer onwaardig’ was geweest. Waarschijnlijk is door alle commotie rondom de geluidsnormen deze opmerking anders geformuleerd en opgevat.’

Back to top button