zaterdag , 24 februari 2024
Ryan Thomas
Ryan Thomas.

Ajax zit ook achter Ryan Thomas aan

Ook PEC Zwolle-middenvelder Ryan Thomas staat hoog op het verlanglijstje van Ajax. Het scoutingsteam van de landskampioen heeft de Nieuw-Zeelander verscheiden keren aan het werk gezien.

Ryan Thomas moet de volgende speler van PEC Zwolle worden die naar Ajax gaat. De Amsterdamse landskampioen heeft het 20-jarige talent al maandenlang op de korrel. Er zijn niet alleen scouts uit Amsterdam naar wedstrijden van PEC Zwolle gestuurd, maar ook naar trainingen.

Thomas was samen met Kamelo Mokotjo de belangrijkste aankopen om het middenveld van Ajax te versterken. Mokotjo koos uiteindelijk voor FC Twente.

Thomas begon in de jeugd bij Melville United. Als senior debuteerde hij bij Waikato FC en werd in 2013 opgenomen in de Olé Football Acadamy. Die stalde hem bij Western Suburbs.

In september 2013 maakte hij de overstap naar PEC Zwolle en debuteerde hij in de derde ronde van de KNVB Beker tegen amateurclub Wilhelmina ’08 op 30 oktober 2013. In dit duel scoorde hij direct. Op 21 april won hij met PEC Zwolle de KNVB beker door in de finale met 5 – 1 van Ajax te winnen. Thomas scoorde de 1 – 1 en de 2 – 1.