Akim Bwefar meest betrokken ondernemer van Zwolle

bwefar2De verkiezing ‘Meest Betrokken Ondernemer’ 2015 is gewonnen door Akim Bwefar, eigenaar van Bwefar Licht en Geluid. De Zwollenaar liet in de finale Henk Boshove, Hans Snippe en Sander Dol achter zich. Er werden ruim duizend stemmen uitgebracht, een record.

Bwefar kreeg de wisselbokaal die bij de uitverkiezing hoort vanmiddag (woensdag) uitgereikt in theaterrestaurant Koperen Kees. Arjan Kok, de winnaar van vorig jaar, overhandigt de prijs namens de jury met daarin ook wethouder René de Heer en toponderneemster Marlies van Wijhe (van Van Wijhe verf).

Rising star
Volgens de jury die de finalisten uitzocht is Bwefar een ‘rising star’. ‘Nog niet zo lang geleden was Akim een ondernemer die nog wat op de achtergrond stond, maar nu is hij iemand die door een grote betrokkenheid op goede doelen, inzet voor scholen en sport en gedrevenheid laat zien dat ondernemers in Zwolle meer willen doen dan alleen zakelijk bezig zijn. Een mooi voorbeeld voor veel jonge ondernemers.’

Uiteindelijk kozen de lezers van de Stentor de winnaar. Met ruim 300 stemmen hield Bwefar de andere drie ondernemers nipt achter zich.

Back to top button