Succesvolle petitie tegen peperduur ‘Zwolle Centraal’

In een paar dagen tijd zijn er al meer dan 500 digitale handtekeningen opgehaald tegen het idee van PvdA-raadslid Jan Slijkhuis om het station van Zwolle om te dopen tot ‘Zwolle Centraal’. Die naamswijziging gaat 200.000 euro kosten.

Volgens indiener van de petitie Jan Wiegerinck lijkt het op ‘een prestigieus megalomaan project om Zwolle op de kaart te zetten alsof het er nog niet op staat. Het is onzin en zonde van belastinggeld.’ Volgens Wiegerinck moet de gemeente haar pogingen om de naam van het station te veranderen, staken en haar verzoek aan de NS intrekken. U kunt de petitie HIER ondertekenen.

Volgens de verordening in de gemeente Zwolle is het aantal handtekeningen al voldoende om op de agenda van de gemeenteraad te zetten. Voor kwesties die de hele stad aangaan heeft de indiener namelijk vijfhonderd handtekeningen nodig. Eerder werd er in Zwolle ook al een succesvolle petitie gehouden over de openstelling van de supermarkten op zondag. Daar heeft de Zwolse politiek echter niets mee gedaan.

[advpoll id=”61″ title=”Poll” width=”270″]

Back to top button