Alleen maar verliezers na openingswedstrijd PEC Zwolle

De openingswedstrijd van PEC Zwolle in de eredivisie kende alleen maar verliezers. De ploeg van Johnny Jansen verloor op eigen veld met 1-2 van Sparta en heel Nederland zag na het laatste fluitsignaal hoe ‘supporters’ van de thuisploeg zich andermaal misdroegen, nu door het uitvak te bestormen.

En opnieuw kwam PEC Zwolle na het eerste weekend van het nieuwe eredivisieseizoen negatief in het nieuws. Na de 1-2 nederlaag tegen Sparta proberen ‘fans’ het uitvak van de bezoekers te bestormen. Klimmend aan wanden worden er klappen uitgedeeld. Op beelden op social media lijkt het erop dat stewards van de thuisploeg niets doen.

En die schaamteloze vertoning komt net in een week waaruit blijkt dat uitgerekend PEC Zwolle de club is die de meeste straffen opgelegd heeft gekregen. De leiding in Zwolle probeerde nog de schuld te weerleggen naar de KNVB, maar staat in haar hemd na nieuwe problemen in de seizoensouverture tegen Sparta. Inmiddels is duidelijk dat PEC Zwolle geen grip heeft op een groepje supporters dat uit notoire onruststokers bestaat.

PEC Zwolle laat een dag na de wedstrijd een nietszeggend statement uitgaan, waarin het zegt ‘alles in het werk te stellen om de personen die zich hierbij ernstig hebben misdragen – en de club en duizenden goedwillende supporters in een kwaad daglicht hebben gezet – verantwoordelijk te houden voor hun daden en hierbij hard te straffen.’

Ook het supporterscollectief FEU Zwolle komt met een reactie, waarin ze de ongeregeldheden veroordeelt.

(artikel loopt verder na foto’s)

Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen

Op het veld viel er ook al weinig positiefs te melden. PEC Zwolle begon de eredivisie, zoals ze het vorige eredivisieseizoen eindigde: met redelijk verzorgd voetbal maar zonder veel uitgespeelde kansen. Een bejaard hondje dat af en toe gromt, maar nooit bijt. En zo won Sparta zonder al te veel moeite met 1-2 en kan PEC Zwolle de scherven weer opruimen.

Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen

 

Back to top button