zondag , 2 april 2023

Alleen sociale huurwoning in Zwolle na ‘intakegesprek’

Woningcorporatie Openbaar Belang heeft een nieuwe voorwaarde toegevoegd aan de toewijzing voor sociale woningbouw. Wie een van de nieuwe woningen in Assendorp wil behuizen moet eerst met ideeën komen voor de leefbaarheid in de buurt en die presenteren tijdens een intakegesprek.

Alleen mensen die goede ideeën hebben, komen in aanmerking voor de huurwoningen in Assendorp aan het Goltspad. Dat valt te lezen in de beschrijving op de Woningzoeker. ‘Voorwaarde is dat de kandidaat iets toe kan en wil voegen aan de leefbaarheid van de wijk en ook concreet kan vertellen wat dit is tijdens een intake.’

Openbaar Belang vertelt niet in de voorwaarden wat die ideeën precies moeten zijn.

Het Goltspad behoort tot de 23 sociale huurwoningen in 3 woonblokken (met 7, 8 en 8 woningen) op het voormalige Isala-terrein. ‘De woningen zijn van deze tijd en van alle gemakken voorzien. Ook zijn ze duurzaam en energiezuinig. Dat betekent lage stookkosten en een aangenaam woonklimaat’, aldus Openbaar Belang.


3 reacties

  1. Quote de Stentor: Quint benadrukt dat Openbaar Belang streeft naar variatie in wijken. Hoge en lage inkomens, werkenden en werklozen, alleenstaanden en gezinnen. Zo’n mix moet de leefbaarheid vergroten. In een nieuwbouwwijk is die uitdaging nog een stukje groter, dus bij een paar van de 23 woningen is deze voorwaarde toegevoegd. ,,Als je één of twee mensen hebt die een buurtapp aanmaken of een oogje in het zeil houden, dan kunnen zij als vliegwiel dienen.”

    Wat Quint wil bewerkstelligen is dat er geen aso komt te wonen in deze nette wijk. Zo zie je maar weer: diversiteit kun je ook gebruiken om de boel naar je hand te zetten. Waarvan akte.

  2. PUK van de pettenflat

    Haha wil dit wel ook graag zien in de vrije sector of als mensen een huis willen kopen. Nee nee, je mag deze woning niet hebben voordat je een IQ test hebt gedaan en daarna een een blz vol hebt geschreven over hoe goed jij zelf wel niet bent. Woning tekort oké erg vervelend, maar laat mensen niet door nog meer hoepels springen om een woning te krijgen. De frustratie met de huidige woningmarkt is al hoog genoeg.

  3. Bizar dat de eisen voor mensen die in aanmerking moeten komen voor een sociale huurwoning drempelverhogend worden gemaakt. Prima dat mensen zorgen voor de leefbaarheid in de buurt, maar een presentatie geven? Hoor zelf tot deze doelgroep, maar dat zou mij niet lukken. Bah!