Ambtenaren Zwolle krijgen Google Glass-bril

Google GlassAmbtenaren in Zwolle krijgen een Google Glass-bril om bijvoorbeeld te zien hoe hoog de WOZ-waarde is van het pand waar ze voor staan.

De gemeente Zwolle is volgens een artikel in de Twentse Courant Tubantia een samenwerking aangegaan met het bedrijf Exxellence uit Hengelo, onder andere ontwikkelaar van innovatieve ICT-concepten. De hele binnenstad van Zwolle moet als een groot virtueel speelplein worden gebruikt.

Vijf brillen besteld
Ambtenaren kunnen dan met een Google Glass-bril door de stad lopen en kijken waar precies de stoeptegels liggen die als losliggend gemeld zijn en hoe hoog de WOZ-waarde is van het pand waar ze voor staan. En ze kunnen ontdekken of dat schuurtje in die achtertuin wel is aangemeld bij de afdeling bouwvergunningen. ‘We hopen volgend jaar vijf Google Glass-brillen voor dat doel te kunnen gaan inzetten’, aldus Michel Veenhuis van Excellence in De Twentsche Courant Tubantia.

Dochterbedrijf eLabbs is nauw betrokken geweest bij de herinrichting van het huis van Thorbecke. Ook daar zijn allerlei nieuwe snufjes in gemaakt.

Foto: Tim Reckman | Flickr

Back to top button