dinsdag , 7 februari 2023
Zwarte Weduwe Zwolle

Assendorp schrikt van ‘giftige spinnen’ in kelders

Bewoners van Assendorp zijn zich rot geschrokken toen iemand twee weken geleden een spin met acht ogen en een dik achterlijf in de kelder vond. Er werd gevreesd voor de giftige ‘Zwarte Weduwe’. Volgens de woningbouwvereniging gaat het echter om de onschuldige kogelspin Huissteatoda.

Na de eerste vondst van de spinnen kregen bewoners meteen een brief van de woningbouwvereniging Openbaar Belang, meldt De Telegraaf. Uiteindelijk is er een aantal exemplaren meegenomen voor onderzoek. Daaruit blijkt volgens Openbaar Belang dat het niet gaat om de ‘Zwarte Weduwe’, maar om de Huissteatoda.

Verwarring
Vandaag gaf de woningbouwvereniging een verklaring. ‘De spinnen aangetroffen in een garage aan de Assendorperdijk zijn GEEN zwarte weduwen. De gevonden spinnen zijn naar de Stichting Kennis- en Adviescentrum Dierplagen gestuurd. Het gaat om de onschuldige kogelspin Huissteatoda (steatoda triangulosa). Een spin die zoveel lijkt op de zwarte weduwe, waardoor er verwarring is ontstaan. Mocht u een huissteatoda aantreffen in uw garage of berging, dan is verdere actie niet nodig.’