Astronaut in beeldentuin Museum de Fundatie

Begin juli is in de beeldentuin van Museum de Fundatie bij Kasteel het Nijenhuis in Heino/Wijhe de sculptuur Self-Portrait of a Dreamer van Joseph Klibansky geplaatst.

Het ruim 9 meter hoge kunstwerk, gemaakt van glasvezel, hars en staal, zal op 19, 20 en 21 augustus ook op het Lowlands festival in Biddinghuizen staan. Daarnaast maakt het beeld deel uit van de eerste museale solotentoonstelling van Klibansky, getiteld ‘Leap of Faith’, die van 28 januari t/m 14 mei 2017 te zien is in Museum de Fundatie in Zwolle en Heino/Wijhe.

astronaut_fundatie

Joseph Klibansky (Kaapstad 1984) is voortdurend op zoek naar nieuwe technieken om zijn ideeën te realiseren. Hij maakt onder meer gebruik van digitale beeldbewerking en 3D-printing, al of niet gecombineerd met traditionele materialen. Daarnaast is brons bij zijn sculpturen een favoriet materiaal van Klibansky. Zijn schilderijen en beeldhouwwerken hebben meteen een grote impact. Het zijn krachtige composities in vaak felle kleuren waar je niet zomaar aan voorbijloopt. Of zoals hij zelf zegt: ‘Mijn kunst is kunst met stopping power. Als je het werk ziet, krijg je direct een positief gevoel.’

Back to top button