Balkons aan Pieter Steynstraat blijken niet veilig

Woningcorporatie SWZ heeft balkons aan de Pieter Steynstraat in Zwolle uit voorzorg afgesloten voor gebruik. Uit onderzoek is gebleken dat balkons van 180 woningen niet voldoen aan de huidige veiligheidsnormen.

Het onderzoek is gedaan in verband met geplande werkzaamheden, waaronder het schilderen van de balkons. Het gaat om de balkons aan de achterzijde van 4 woonblokken.

Maatregelen
De huurders zijn op de hoogte gesteld van de uitkomsten van het onderzoek. Zij mogen per direct het balkon aan de achterzijde van hun woning niet meer gebruiken totdat er herstelwerkzaamheden hebben plaatsgevonden. Op welke termijn dit gebeurt, is nog niet duidelijk. Er is eerst aanvullend onderzoek nodig.

Freerk Wind, directeur-bestuurder a.i.: ‘We spannen ons in om dit probleem op te lossen. Aanvullend onderzoek zal uitwijzen welke vervolgstappen mogelijk zijn. Uiteraard houden we de huurders hiervan op de hoogte.’

Vragen
Van de betreffende appartementen hebben de meesten twee balkons. Huurders kunnen het balkon aan de voorzijde van hun woning veilig gebruiken. Ook deze balkons zijn onderzocht. Daarbij zijn geen problemen geconstateerd. De komende dagen zijn medewerkers van SWZ aanwezig op het wijkkantoor om vragen van bewoners te beantwoorden.

Back to top button