Basisschool Het Festival dicht na onderzoek vloer

Basisschool Het Festival in Stadshagen zal zeker maandag en dinsdag sluiten, nadat er onderzoek is gedaan naar de veiligheid van de vloer. Daaruit blijkt dat in één deel van het gebouw nieuwe richtlijnen wordt overschreden. Mogelijk zal de school dit schooljaar niet meer open gaan.

Directeur Dick Bremmer heeft de ouders van kinderen op Het Festival vrijdagmiddag ingelicht over de situatie. ‘Naar aanleiding van de ingestorte parkeergarage bij vliegveld Eindhoven op 29 mei 2017 zijn bepaalde normen van gebouwen met eenzelfde of vergelijkbare vloerconstructie aangescherpt. Uit het onderzoek dat vrijdagmorgen is uitgevoerd blijkt dat in één deel van het gebouw de nieuwe richtlijn wordt overschreden. Op basis van deze constatering heeft het bestuur van Openbaar Onderwijs Zwolle (OOZ) besloten het gebouw te sluiten. Een zwaar besluit, maar noodzakelijk als er geen absolute zekerheid gegeven kan worden over de veiligheid van het gebouw.’

Vervangende huisvesting
Ook zijn vrijdagochtend door de constructeur en een onafhankelijk meetbedrijf fysieke controles gedaan in het gebouw. Daarbij zijn geen gebreken geconstateerd.

In de komende weken zal onderzocht worden wat nodig is om het gebouw aan de huidige, aangescherpte richtlijnen te laten voldoen. OOZ houdt er rekening mee dat onderzoek en aanpassingen aan de constructie betekent dat het gebouw dit schooljaar niet gebruikt kan worden. De komende dagen wordt in samenwerking met Gemeente Zwolle en de schoolbesturen naar vervangende huisvesting gezocht. Vervolgens zal deze ingericht moeten worden.

Windesheim en Katwolderplein
Eerder werd al bekend dat gebouw X van Hogeschool Windesheim moet sluiten na onderzoek van de vloer. Ook is er een onderzoek gaande bij parkeergarage Katwolderplein.

Back to top button