Bejaarde raast met 184 km/u over A28 bij Zwolle

De politie heeft woensdagavond een 79-jarige man laten stoppen op de A28 tussen Zwolle en Hattem. De opa reed met 184 kilometer per uur over de snelweg, terwijl daar slechts 100 kilometer per uur is toegestaan.

De snelheidsmeter van de politie raakte woensdagavond in het rood toen er een voertuig op hoge snelheid tussen Zwolle en Hattem hen passeerde. ‘Het rode puntje van de lasergun werd op de naderende auto gericht en de trekker werd overgehaald. Het verlichte display gaf liefst 184 km/u aan terwijl de maximum snelheid daar toch echt dag en nacht 100 is’, schrijft de politie op haar social mediakanalen.

Gaspedaal
Niet veel later ging het bordje “politie volgen” van de politiemotor aan en de bestuurder voldeed hieraan. ‘De bestuurder bleek geen beginnende bestuurder, zoals we die vaker zien in de avonduren. Integendeel, de man had de respectabele leeftijd van 79 al bereikt en had zo te zien geen moeite met het vinden van het gaspedaal.’

Het rijbewijs van de inwoner van de gemeente Oldebroek werd ter plaatse ingevorderd en zal per post naar de verkeersofficier gaan. Die zal bepalen hoe lang de man het rijbewijs moet gaan missen.

Back to top button