Bestuurder Isala is topverdiener in Zwolle

Wat hebben de bestuurders van (semi)-overheidsinstellingen in Zwolle in 2014 verdiend? Uit onderzoek van ZwolleNu.nl blijkt Robbin Thieme Groen – lid van de Raad van Bestuur van Isala – de ranglijst aan te voeren met een jaarinkomen van bijna 300 duizend euro, zo’n zestig duizend euro méér dan de nieuwe wet voorschrijft.

Uit het jaarverslag van de Isala Klinieken blijkt dat de bezoldiging van Thieme Groen 290.498 euro over 2014 is. Volgens de Wet normering topinkomens (WNT), die vanaf 1 januari 2013 van kracht is, mag een bestuurder van Isala niet meer verdienen dan 230.474 euro. Thieme Groen maakt gebruik van een overgangsregeling, waardoor hij vier jaar lang zijn oude salaris mag behouden. Pas daarna gaat het salaris in stapjes omlaag.

Opvallend in de rondgang van jaarrekeningen is dat Jan Franssen, oud-burgemeester van Zwolle, óók meer verdiend dan de wet uit 2013 voorschrijft. Als voorzitter van de raad van commissarissen van Delta Wonen heeft Franssen gekozen om gebruik te maken van de overgangsregeling en zich niet te conformeren aan de nieuwe wet.

Hieronder een opsomming van de salarissen van bestuurders in Zwolle.

[table id=207 /]

* Het jaarsalaris van Theo Rietkerk is gebaseerd op de twee maanden die hij in 2014 in dienst is bij Landstede. Hij begon 1 november 2014 als bestuursvoorzitter.

Back to top button