Betalen per minuut voor parkeren blijkt onmogelijk in Zwolle

De gemeente Zwolle wil in de nieuwe parkeergarage in het Katwolderplein niet overstappen op betalen per minuut. Het is technisch niet haalbaar, zou uit gesprekken met de de leverancier van de betaalautomaten blijken.

In de parkeeraccommodaties die zijn voorzien van een slagboom wil de gemeente de bezoeker de mogelijkheid bieden om zowel met munt als met pas te kunnen betalen. Voor wie met zijn betaalpas wil afrekenen zou het mogelijk moeten zijn om per minuut te betalen. Een deel van de gemeenteraad wilde laten onderzoeken of dat al mogelijk is in de nieuwe parkeergarage in het Katwolderplein. ‘Met de leverancier van de betaalautomaten is contact geweest om te bekijken of het mogelijk is, maar hieruit is naar voren gekomen dat dit niet anders geprogrammeerd kan worden’, zegt het college.

Het bijplaatsen van betaalautomaten waar alleen met pas en daarmee de mogelijkheid om per minuut te betalen, is te kostbaar, kost te veel ruimte en levert onduidelijkheid op bij de bezoeker, denkt de gemeente Zwolle.

Back to top button