Betere bewegwijzering in binnenstad

Zwolle gaat investeren in betere bewegwijzering voor voetgangers in de binnenstad. De bestaande groene ANWB-wegwijzers worden geactualiseerd en er komen informatiezuilen en plattegronden op zogenaamde bron- en knooppunten.

Met de maatregelen wil Zwolle zorgen voor een betere doorstroming, wil het bezoekers meer laten zien en hen langer in de stad houden. De bestemmingen in het centrum blijken niet altijd goed vindbaar. Ook komen toeristen en vaste bezoekers vaak maar in een beperkt deel van de binnenstad, waardoor andere plekken, zoals het Broerenkwartier, niet voldoende aanloop krijgen.

Het voorstel van het stadsbestuur aan de gemeenteraad is om bij bronpunten (station, parkeergarages en parkeerterreinen, busstation Katwolderplein, fietsenstallingen en op de Grote Markt) een goede plattegrond te plaatsen. Op knooppunten (waar mensen van richting kunnen veranderen) komt aanvullend op de bestaande wegwijzers een informatiezuil met plattegrond. Op de achterzijde van de zuilen is ruimte om informatie te geven over het gebied of over evenementen. Voor het verbeteren van de routering kunnen ook digitale systemen zoals apps, ibeacons en digitale informatiepunten worden ingezet.

De gemeenteraad moet nog wel akkoord gaan met het voorstel.

Back to top button