Bewoner Van Disselstraat krijgt gebiedsverbod in Stadshagen

Vanaf vandaag heeft een bewoner van de Van Disselstraat die afgelopen weekend betrokken was bij een schietincident een gebiedsverbod voor de wijk Stadshagen opgelegd gekregen voor zes weken.

Burgemeester Peter Snijders, politie en Openbaar Ministerie hebben dat gezamenlijk besloten. Dit betekent dat de betrokken bewoner zich de komende zes weken niet mag vertonen in de wijk.

De gemeente vindt het belangrijk dat alle inwoners zich veilig en prettig voelen in hun buurt en huis. Door het schietincident van afgelopen weekend is dit gevoel in Stadshagen verstoord. Daarom besloot burgemeester Snijders maandagavond met onmiddellijke ingang de woning van de betrokken bewoner te sluiten om de onrust in de buurt weg te nemen.

Gisteren bleek uit gesprekken met bewoners dat de buurt blij was met deze maatregel, maar dat de onrust nog niet weggenomen was, omdat de betrokkene nog (zichtbaar) aanwezig was in de wijk. Daarom hebben gemeente, politie en Openbaar Ministerie besloten aanvullende maatregelen te nemen. Het is de bewoner de komende zes weken verboden in de wijk Stadshagen te zijn. De politie zal er op toezien dat hij zich aan dit verbod houdt.

De wijkmanager, welzijnsorganisatie Travers en de wijkagenten zijn ook de komende dagen continu in de wijk aanwezig om de vinger aan de pols te houden en vragen van bewoners  te beantwoorden. Burgemeester Peter Snijders: ‘Wij verwachten dat door deze aanvullende maatregel in ieder geval de komende weken de rust in Stadshagen terugkeert. Vanzelfsprekend gaat het onderzoek in volle gang door en kijken we hoe de situatie zich verder ontwikkelt.’

Back to top button