Bewoners in Holtenbroek voeren actie: ‘Wij willen ons huis terug!’

Bewoners in Holtenbroek zijn actie aan het voeren tegen de werkzaamheden die deltaWonen pleegt aan hun woningen. Die duren te lang en tasten hen aan in hun privacy.

Wie door de wijk Holtenbroek fietst, ziet op prullenbakken en elektriciteitskastjes rondom de Lassuslaan, Bachlaan en Gombertstraat witte posters hangen. Neon gele tape trekt de aandacht van voorbijgangers naar de teksten in zwarte inkt. Zo laten huurders van woningcorporatie Delta Wonen weten wat ze van de huidige renovatie vinden.

‘We zijn heel moe’
Huurders van de woningen in de Chopinstraat, Debussystraat, Griegstraat, Lassuslaan, Mendelsohnstraat en Wanningstraat voelen zich niet gehoord door de woningcorporatie. De posters maken de stem van deze mensen zichtbaar in het straatbeeld. Acht maanden nu probeert men duidelijk te maken dat het renovatieproject achter de tekentafel misschien een goed idee leek, maar dat de bewoners daarbij uit het oog zijn verloren. De teksten liegen er niet om. ‘Ik wil mijn huis terug’, ‘We zijn het helemaal zat!’ of ‘We zijn moe. Heeeeeel moe’.

Verontrustende signalen
De corporatie staat voor een enorme klus met een ingrijpende renovatie, maar voor de bewoners draait het om hun huis. Op dinsdag 21 juni wil de bewonerscommissie Collectief Holtenbroek deze verontrustende signalen van huurders aan deltaWonen-bestuurder Evert Leideman overhandigen. De bewoners vinden dat ze onvoldoende inspraak hebben gehad en teveel overlast.

Back to top button