‘Bewoners Klooienberglaan bang auto te parkeren door overlast’

Het idee om nog deze maand een schip met 144 vluchtelingen in de Prinses Margriethaven in Holtenbroek te laten aanmeren is een slecht idee. Dat stelt Swollwacht. De Klooienberglaan is volgens de lokale partij nu al beangstigend voor de bewoners door intimidatie, geluidsoverlast en drugsdealers, betoogt de partij.

Volgens Swollwacht is de Klooienberglaan en de nabije omgeving een broedplaats van heftige en veelvuldige overlast. ‘Het gaat over geluidsoverlast, intimidatie, er worden drugs gedeald en de eigen parkeerplaats is voor omwonenden niet toegankelijk als zij in de avond thuis komen. Ze zetten de auto een eindje verder weg en lopen stilletjes naar de ingang van hun flat. Want ze zijn bang voor onregelmatigheden.’

Eind 2020 moesten de hulpdiensten aan de Klooienberglaan uitrukken voor een melding van een schietpartij. Volgens Swollwacht heeft melden van de problemen geen zin meer. ‘Het is door de Meldkamer inmiddels gekwalificeerd als “overlast heeft voor ons geen prioriteit”.’ De partij heeft vragen gesteld aan het College.

Hongarije
In de buurt van deze plek ook nog eens meer dan 144 vluchtelingen opvangen op een schip is volgens de partij onwenselijk, ook omdat de buurt de plannen uit de krant moest lezen. Overigens zouden de vluchtelingen per cruiseschip, afkomstig uit Hongarije, aanmeren. Dit idee is overboord gezet. Er zou nu een ‘normaal’ schip aanmeren in Holtenbroek. Het is de bedoeling dat de vluchtelingen al in augustus een plek krijgen in de Prinses Margriethaven.

Back to top button