Bezoekers horeca in Zwolle krijgen polsbandje als toegangsbewijs

De komende twee weekeinden kan het Zwolse uitgaanspubliek de QR-code van het coronabewijs laten scannen bij twee locaties in de binnenstad. Dat levert een polsbandje op dat geldt als toegangsbewijs voor de horeca binnen de stadsgrachten.

Wie geen QR-code heeft kan gratis testen voor toegang op de locatie het Rodetorenplein. Wel moet er voor het testen voor toegang vooraf een afspraak gemaakt worden via hun website. Het blijft ook mogelijk om de QR-code bij de horecalocatie te laten scannen.

Met de polsbandjes en de slogan: ‘Eet en drink met een groene vink’, willen de Zwolse horeca en de gemeente wachttijden bij de ingang van cafés en restaurants verkorten en het makkelijker maken om meerdere locaties te bezoeken. De bandjes hebben een kleur waarmee toegang voor dezelfde avond geldt.

QR-code scannen bij twee stands
Op het Rodetorenplein en in de Luttekestraat komen herkenbare stands waar iedereen de QR-code van zijn coronabewijs kan laten scannen. Dat kan dit weekeinde en volgend weekeinde op vrijdag en zaterdag tussen 16.00 – 21.00 uur.

Groen vinkje
Een groen vinkje of een negatieve testuitslag levert een polsbandje op dat als toegangsbewijs dient voor cafés en restaurants. Wie voor 16.00 uur of na 21.00 uur ergens naar binnen wil, kan de QR-code aan de deur laten scannen. Bij de ondernemers is uiteraard hun reguliere deurbeleid nog gewoon van toepassing.

Aanstaande vrijdag gaat de pilot van start. Daarna volgt een evaluatie. Dan wordt gekeken of het goed werkt en of er aanpassingen nodig zijn. Deze aanpak is een gezamenlijk initiatief van de Zwolse horeca en de gemeente Zwolle.

Back to top button