Bezoekers moeten straks wellicht betalen voor Bevrijdingsfestival

Het Bevrijdingsfestival in Zwolle gaat volgend jaar wellicht entree heffen voor toegang tot het evenement. Dat heeft meteen tot verontwaardigde reacties geleid.

Volgens de organisatie van de Bevrijdingsfestivals in Nederland is het door de stijgende kosten steeds moeilijker om het evenement financieel rond te krijgen. In Groningen beginnen ze dit jaar al met entreegelden (5 euro), in Zwolle worden toegangsprijzen wellicht in de editie van 2023 doorgevoerd.

En daar is meteen al forse kritiek op. SP-fractievoorzitter Brammert Geerling verwerpt het idee om bezoekers te laten betalen voor een Bevrijdingsfestival. ‘De kern van het bevrijdingsfestival is dat het gratis toegankelijk is en we samen, ongeacht inkomen, de vrijheid kunnen vieren. Wij vragen de gemeente de organisatie te ondersteunen, maar ook om harde eisen te verbinden aan onze subsidie: geen entree!’

Volgens de organisatie van het BFO wordt er voor volgend jaar gedacht aan een klein bedrag als entree en gratis kaarten voor minima. Onlangs maakt de organisatie de line-up voor het Bevrijdingsfestival 2022 in Zwolle bekend. Die is nog gratis te bezoeken.

Back to top button