Bibliotheek blijft uit de binnenstad

Pogingen om de bibliotheek in de binnenstad te houden zijn op niets uitgelopen. Om de leegloop in het centrum tegen te gaan, komt de Zwolse politiek met andere ideeën, zoals het plaatsen van bloembakken.

Wim Waanders’ emotionele schreeuw om hulp van de politiek blijkt niet te zijn doorgedrongen tot het gemeentehuis. De eigenaar van Waanders In de Broeren vertelde de gemeenteraad eerder dat hij misschien zijn deuren moet sluiten als er niet snel iets wordt gedaan met de leegstand voor zijn deur, het zogenoemde Broerenkwartier (zie foto). Volgens hem en experts zou de komst van de bibliotheek een oplossing kunnen zijn om het gebied levendig te houden.

Zeven Alleetjes
Aan die oproep heeft de politiek geen boodschap gehad. De eerdere beslissing om de bibliotheek naar de Zeven Alleetjes te verplaatsen blijft staan, tot spijt van Waanders en andere ondernemers in de binnenstad.

Bloembakken
Om de leegstand tegen te gaan kwam de gemeente met eigen ideeën, na gesprekken met diverse betrokkenen. Deze plannen variëren van het plaatsen van bloembakken en het tijdelijk vullen van leegstaande etalages met bijvoorbeeld kunst tot een compleet nieuwe aankleding van het gebied. Ook moet er een ‘inspirator’ komen die partijen bij elkaar brengt, eventuele hindernissen uit de weg ruimt en ideeën doorgang kan laten vinden.

Back to top button