Bibliotheek opent tijdelijke vestiging in stadhuis

De bibliotheek is vanaf vandaag in het stadhuis te vinden. De Stadkamer heeft onderdak bij de ambtenaren gekregen, omdat het nieuwe pand aan de Zeven Alleetjes vol met asbest zit. De bieb zal ongeveer een jaar aan het Grote Kerkplein verblijven.

Ondanks alle problemen was er vandaag gewoon gebak in het stadhuis. De bibliotheek opende voor het eerst de deuren in de tijdelijke vestiging die een soort van wachthuis vormt, voordat alle asbest op de nieuwe plek is verwijderd en de bouw verder kan. De locatie aan het Grote Kerkplein is kleiner in oppervlakte en minder in kwaliteit dan de huidige en definitieve accommodatie.  ‘Het gaat om een noodoplossing waarmee alleen wordt geboden wat minimaal nodig is’, vertelde het stadsbestuur eerder.

De verwachte druk viel vandaag mee. Medewerkers hielden rekening met een grote toeloop van geïnteresseerden, maar die bleef uit. Wel werd iedereen met een hapje en een drankje welkom geheten.

De verhuizing van de Stadkamer van de Diezerstraat naar de Zeven Alleetjes is uitgelopen op een groot fiasco. Niet alleen werd er asbest gevonden in het nieuwe pand, maar andere kosten zorgden er ook voor dat het project de Zwolse burger uiteindelijk vier miljoen euro extra gaat kosten.

bieb4_stadhuis bieb3_stadhuis bieb2_stadhuis
bieb5_stadhuis
bieb6_stadhuis

Back to top button