Bijeenkomst Provinciehuis Overijssel geannuleerd door coronavirus

De kennisconferentie over kernenergie, die vandaag zou plaatsvinden in het Provinciehuis, is geannuleerd uit vrees voor het coronavirus. Dat meldt de fractie van VVD Overijssel.

Er zou vandaag, op initiatief van een aantal provinciale partijen, een kennisconferentie plaatsvinden over het gebruik van kernenergie en thorium. Door de ontwikkeling van het coronavirus in Nederland is die afgelast. ‘De snelle verspreiding en verdere ontwikkelingen aangaande het coronavirus en onze verantwoordelijkheid als provincie en statenleden laten ons geen andere keuze’, schrijft VVD Overijssel, een van de organisatoren.

Bevallen in het ziekenhuis
Ook Isala heeft al actie ondernomen door bijeenkomsten af te gelasten. Zo gaat er een streep door de voorlichtingsavond over bevallen in het ziekenhuis. Gisteren werd bekend dat een tweede medewerker van het ziekenhuis waarschijnlijk besmet is met het coronavirus. Dat wees een eerste test in het eigen laboratorium uit. De resultaten van een tweede test moet nog binnen komen.

Nieuwe maatregelen Isala
Een aantal patiƫnten met wie de medewerker contact heeft gehad liggen in isolatie. Ook een aantal werknemers van Isala, met wie het personeelslid contact heeft gehad, moeten uit voorzorg thuisblijven. Het ziekenhuis heeft nieuwe regels opgesteld voor patiƫnten, bezoekers en personeel.

Back to top button