Bijna bevrijding voor PEC Zwolle

PEC Zwolle kan na de 2-0 thuiszege op Telstar zondag al promotie naar de Eredivisie afdwingen. Mocht ADO Den Haag winnen van Almere City is voetbal op het hoogste niveau volgend seizoen veiliggesteld.

Het duel met Telstar was vrijdagavond bijzonder. Voor het eerst speelde PEC Zwolle een zogenoemde ‘bevrijdingswedstrijd’. Daarmee refereert de club aan de bevrijding van de stad die afgelopen vrijdag precies 78 jaar geleden was. Voor de aftrap verschenen veteranen op het veld als symboliek van de heldendaden in het verleden, en in het bijzonder die van de Canadese sergeant Léo Major. Eerder die dag waren er in de stad zelf ook herdenkingen, waarbij de Canadese ambassadeur aanwezig was.

Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen

Een andere lokale held liet ook van zich spreken. Bram van Polen tekende afgelopen week een nieuw contract – zijn zeventiende (!) en trakteerde supporters op een gratis rondje. In de 17e minuut van de wedstrijd kreeg de aanvoerder een daverend applaus van de trouwe fans.

Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen

Het duel met Telstar was zelf weinig hoogstaand, waarin PEC Zwolle wél bij vlagen liet zien dat het de Eerste Divisie is ontgroeid. Thomas van den Belt was met twee doelpunten de belangrijkste man van de thuisploeg, zoals hij eigenlijk al het hele seizoen is.

Statistieken:

PEC Zwolle – Telstar: 2-0 (1-0). 

Toeschouwers: 14.000

Scheidsrechter: Martens

Gele kaarten: Van den Belt, Fontana (PEC Zwolle), Oude Kotte (Telstar)

 

Opstelling PEC Zwolle: Schendelaar, Huiberts, Van Polen (89. Chirino), Beelen (80. Kersten), Van Hintum, D. van den Berg, Van den Belt, Thomas (71. Fontana), Medunjanin, Taha (72. Kastaneer), Thy (71. Vellios)

 

Opstelling Telstar: Koeman, Apau, Aktas, Bensabouh (62. Plet), Giousis (62. Mcintosch-Buffonge) , Overtoom (89. Mulder), Kruiver (76. Seedorf), Min (76. Van den Heerik), Najah, Oude Kotte, Turfkruier

 

Scoreverloop: 

24. Van den Belt 1-0

65. Van den Belt 2-0

Back to top button