Binnenstad Zwolle bruist tijdens Koningsnacht en Koningsdag

Horecaondernemers in Zwolle hebben de handen ineen geslagen om van Koningsnacht en Koningsdag (26 en 27 april) een groot feest te maken. Er komen zo’n twintig podia met muziek op pleinen en straten. En natuurlijk is er ’s morgens op Koningsdag de traditionele kleedjesmarkt.

Voor degenen die op zolder nog mooie tweedehands spulletjes hebben liggen is Koningsdag dé kans een extra zakcentje te verdienen. De jaarlijkse kleedjesmarkt in de Diezerstraat is een vrijmarkt voor kinderen tot 12 jaar (en hun ouders). Van 7.00 uur tot 12.00 kunnen liefhebbers hier hun pre-used pareltjes scoren.

Foto: Frank van Hienen

Officiële opening met Thomas Orkest en burgemeester
Koningsdag heeft ook een officieel tintje. Op 27 april om 12.00 uur opent burgemeester Peter Snijder de dag op de Nieuwe Markt met een concert van het Thomas Orkest. De vlaggen worden gehesen, en het orkest speelt het Wilhelmus om daarna door te spelen in een concert met Cindy Oudshoorn en The Ones.

Een deel van het programma
Live-bands, DJ’s, bandzangers en een hoop gekkigheid. Dat kan het publiek verwachten van de muzikale programmering tijdens de twee ‘oranjedagen’. Sommige horecazaken hebben een individuele programmering, anderen bundelen hun krachten op een plein of in een gezamenlijke straat. In totaal zijn het zo’n twintig podia. De reeds bekende programmering van Koningsnacht en Koningsdag in de Zwolse binnenstad is te vinden op www.gastvrijzwolle.nl

Back to top button