Bizarre middag bij PEC Zwolle eindigt met louter winnaars

Zwolle was vanmiddag het epicentrum van de Nederlandse voetbalwereld. De 1-3 nederlaag van PEC tegen PSV leverde gek genoeg alleen maar winnaars op.

De thuisploeg kwalificeerde zich voor de play offs voor een Europees ticket, de gasten uit Eindhoven werden na negentig minuten – tot verbijstering van iedereen – gekroond tot landskampioen van Nederland.

Hoewel PSV naar Zwolle was gekomen om én te winnen én aan het doelsaldo te werken, kregen de Eindhovenaren het eerste halfuur nauwelijks voet aan de grond. De ploeg van Ron Jans was beter, kreeg ook goede kansen, maar wist niet tot scoren te komen. Dat kwam PSV uiteindelijk wel. Zowel Jürgen Locadia als Luuk de Jong waren nog in de eerste helft trefzeker: 0-2.

In de tweede left zorgde Ouasim Bouy voor de aansluitingstreffer, maar een minuut later betekende de tweede treffer van Luuk de Jong ook meteen de eindstand: 1-3. Voor PEC Zwolle was het feest, omdat de andere uitslagen uitwezen dat de Zwollenaren als achtste eindigden in de Eredivisie, een plek die recht geeft op de playoffs. En doordat Ajax gelijk speelde tegen De Graafschap bleek PSV na negentig minuten voetbal in Zwolle ook nog eens de nieuwe landskampioen te zijn.

De kaartverkoop voor de playoffs is inmiddels gestart. Voor meer info, kijk hier.